Efter att jag avslutat 2014 års tävlingar var tanken att vänta in det nya året innan jag bestämde mig för vilken inriktning 2015 skulle få. Nu, en vecka in på 2015 har jag ännu inte bestämt mig. Eller rättare sagt kan jag inte välja bland alla roliga utmaningar som lockar. 

Några tävlingar är i alla fall spikade och den första är serietävlingen i Styrkelyft den 6/2. Om ni är intresserade av att börja med styrkelyft, eller bara gillar att heja på, kom kärna och kika. Tävlingen börjar 18.00 på Stockholmpolisens kraftsportsgym, Södermalms polisstation vid Mariatorget. 

Denna tävling är inte så viktig, bara kul att deltaga och en avstämning hur jag ligger till. Den viktiga styrkelyftstävlingen för mig kommer vara Polis SM den 16/5. Jag har gjort ett formtoppningsschema till serietävlingen för att testa ett nytt upplägg och för att se om det fungerar. Schemat är ganska tufft och det siktar på att öka mina tävlingspers i samtliga moment. I knäböj med 7,5 kg, bänk med 2,5 kg och marklyft med 10 kg. Jag vill även se vart i programmet jag failar, om jag failar, för att kunna göra det bättre till maj! 

Schemat startade denna med vecka. Varje moment kommer jag köra två gånger i veckan men olika antal reps och inriktning. Idag startade jag med knäböj 5x5 på 82,5 kg. Dagens fokus var att göra bra utlyft samt inte fuska med djupet. Det kändes som jag lyckades bra med dessa saker. Sedan ser jag andra teknikmissar som jag måste jobba med! 

Imorgon ska jag köra bänkpress. Jag kommer då köra 5x1 på 67,5 kg och därefter klossbänk med 75-80 kg, beroende på hur stark jag känner mig.

Klossbänken hjälper mig att få viktvana. Jag klarar att göra tyngre lyft med en kloss på bröstet då man inte behöver gå lika djupt, klossen stoppar upp. Plötsligt är klossvikten så lätt att den även blir lätt hela vägen utan kloss. 

Här är film från nyårsafton då jag körde klossbänk på 75 kg med Jenny Adolfsson.   

Efter att ha testat två veckorna på schemat så ska jag offentliggöra det är på bloggen. Jag vill se att det är hyffsat hållbart först! 

Bästa av allt just nu, vilket till stor del kommer prägla kommande år, är att jag i mellandagarna blev offentlig med mitt företag More Than Wellness. Väldigt snabbt fick jag fem kunder som jag startat upp och ytterligare två kunder kommer startas upp inom kort. Det roligaste är att alla mina kunder hittills har olika målsättningar och utgångslägen, vilket kräver helt olika upplägg! Fantastiskt roligt, utmanande och stimulerande! Detta var verkligen en bättre start än jag förväntat mig och jag är så glad över att kunna jobba med detta vid sidan av min huvudsysselsättning. Det finns fortfarande plats för några kunder till, så är du intresserad, tveka inte att kontakta mig! 

Ha en fin kväll!!!