Som jag skrivit tidigare i min blogg så har jag inte prioriterat träningen inför denna tävling. I min träning har jag satsat mer på styrkelyft som jag tävlade i förra helgen framför allt Fitnessfive som jag ska tävla i idag. Jag ville såklart vinna TCA men mitt mål var att inte ta ut mig och att inte pressa max i alla grenar för att spara på krafterna till dagens tävling i Fitnessfive.

Jag är sjukt nöjd med gårdagen. Såklart är det svårt att hålla igen på vissa grenar. Jag är inte riktigt en sådan person som kan gå på halvfart när jag gör något. Det blir ofta maximalt oavsett träning eller tävling.

kl. 08:00 gick starten på Polishögskolan för 5 km terränglöpning. Det var rekord på deltagarantalet. 5 tjejer och 12 killar, superkul!!
Jag sprang med GPS för att inte dra iväg och hålla ett ganska jämnt tempo. Jag snittade ungefär den fart jag planerat lite snabbare på första och sista km. Fick en tid på 20:50. Endast 7 sekunder långsammare än förra året och då löptränade jag mycket mer. Jag kände vid målgång att jag ändå hade krafter kvar. Jag jämför ofta med den känslan jag hade på VM i förra året då jag sista km övervägde att skjuta mig själv istället för att spring klart (om möjligheten hade funnits). Den känslan fanns inte igår.

Därefter var det kulstötning. Inte direkt min favorit, men en skönt återhämtningsgren. Jag stötte 7,53 meter. Verkligen inget att skryta om, men på VM förra sommaren kom jag inte ens över 7 meter.

100 meter sprint är en favorit. Här måste jag alltid ge allt. Jag sprang på 13.19 sekunder. Vilket är en förbättring på några tiondelar. Mitt tidigare pers var 13.31. 

Sedan var vi klara på Polishögskolan för tillfället. Nästa gren var 100 meter frisim. Jag startade först tillsammans med min vän och simlärare Malin. Jag fick en usel start, var inte med vid signalen och dök i över en sekund sent. Enligt Malin var jag med första 25 i alla fall. Men efter första vändningen drog hon ifrån. Jag kan verkligen inte vända. Det blir ett mål till VM 2015 att lära mig. Bättre starter och vändningar. Jag simmade i ett okej tempo. Ville inte dra på mig massa mjölksyra och gå in i väggen här, vilket jag inte gjorde. Simmade på 1.34. Inte något pers eller någon tid att skryta om, men jag är nöjd att jag simmade 100 meter utan att tappa teknik eller dra på mig mjölksyra.

Nu repklättring, en annan favorit, troligen för att det är min bästa gren. Många tjejer har svårt för repgrenen. De kommer inte upp eller kommer upp just under tidsgränsen som är 23 sekunder. Och vid 23 sekunder för man noll poäng. Jag klättrade på 9,32 sekunder. Samma tid som förra året trots att jag bara klättrat rep en gång sedan jag bröt armen i höstas.

Bänkpress var nu på tur. Men har endast två lyft. Jag gick in safe på 60 kg och tog 65 kg i andra. Inga konstigheter och nästan lite för lätt. Detta gjorde jag endast med tanke på dagens tävling.

Chins är såklart också en favorit. Jag hade mycket huvudbry om hur mycket jag skulle pressa mig i denna gren. Tar jag ut mig så kommer det kännas för mycket idag men samtidigt var jag väldigt sugen på ett pers. Jag visste att jag blivit bättre på chins, något som jag verkligen tränat mycket. När jag väl hängde där att matade på kändes det lätt., det bara rullade på. Som jag trodde innan hade jag svårt att begränsa mig. Förra året pressade jag mig till att göra 35 chins. Nu gjorde jag 36 och sedan klev jag ner. Tänkte att nu var det pers, då pressar jag mig inte mer. Det kändes faktiskt skönt att kliva ner utan att ha pressad max och ändå sätta ett rekord.


Bara en gren kvar. Hinderbana, vi åkte tillbaka till polishögskolan för denna sista gren. Innan start fick vi veta poängställningen. Jag hade redan säkrat guldet och skulle kunnat hoppa över hinderbanan helt. Men hinderbana är ju alltid kul och en gren som det också är svårt att inte ge allt på.
Jag sprang på 1,36 minuter, 4 sekunder sämre än förra året.

Jag slutade på totalt 4045 poäng och är såååå nöjd. Förra året slutade jag på 4047 poäng. Så endast 2 poängs skillnad. Visst var jag lite kaxig innan och skrev att jag kommer köra på rutin och inte ta ut mig helt. Var faktiskt lite osäker på om det skulle hålla, men det gjorde det.

I herrarnas klass var det riktigt spännande på slutet. Det skilde bara enstaka poäng bland de som låg i toppen och det avgjordes med sekunder på hinderbanan. Guldet togs hem av min gamla kompis från Västervik Daniel Farray. Vi tränade en hel del tillsammans under tiden vi gick på polishögskolan. Det var riktigt kul att Daniel med familj kom upp till Stockholm. Daniel genomförde sin första TCA tävling och vann!! Stort Grattis Daniel, du var grym!!!

Här är vi fem tjejer som genomförde tävlingen! Grym prestation av alla!!

Idag känner jag mig lagom mör i kroppen. Om 2 timmar är det tid för invägning inför dagen Fitnessfive. Och denna tävling är inget jag kan köra på rutin. Är lagom nervös och ser verkligen fram emot detta.

Kom och heja på mig. Tävlingen startar kl. 11 på Sveavägen 98, MM sports butik.

Ha en härligt sommardag!!