I fredags tävlade jag i styrkelyft, årets första serietävling. Ingen viktig tävling för mig då jag inte ska vara med i SM i år och därför inte har pressen att klara någon kvalgräns eller att väga in i rätt viktklass. 

Jag ville ändå göra en bra tävling då jag hade förberedd mig genom att testa ett nytt formtoppningsupplägg. Jag har testa ett upplägg för att se om det var något jag kan använda senare i maj då jag ska tävla i Polis SM i styrkelyft. Med facit i hand så nådde jag mina mål i den totala belastning och till och med över på vissa moment. Men programmet kommer inte att hålla för mig till nästa tävling då den slet väldigt mycket på mig. I slutet var jag tvungen att vila mer än planerat för att återhämta mig efter alla tunga pass. Vid nästa styrkelyftstävling måste jag kombinera toppningen i styrkelyft med TCA och fler andra tävlingar. Så jag ska nu skissa på ett nytt smartare upplägg. 

I bänk och böj nådde jag inte hela vägen. Men jag är verkligen jättenöjd. Om jag jämför med samma tävling för ett år sedan så har jag ökat med 42,5 kg i totalen på de tre momenten och detta med bibehållen kroppsvikt på 52 kg. 

Här är filmer på mina slutresultat.

Knäböj 102,5 kg

Bänkpress 70 kg

Marklyft 140 kg

Stort tack till Lasse och Jenny som har varit till stor hjälp för mig. Utan dem hade jag svårligen nått mina mål!!

Ha en fin måndagkväll!!