Jaha, nu har jag tagit steget till att börja blogga!

Ni kan i presentationen och i sidopanelen läsa mer om bloggens innehåll. Såklart är träning i fokus!

I dagarna fick jag ett infall och anmälde mig till Fitness Five. Kände lite stress innan gårdagen då jag plötsligt har tre tävlingar inom nio dagar, phu!
Jag kan inte riktigt avstå från någon av dem då alla är roliga på sitt sätt och helt olika varandra. Jag älskar att tävla!!

Den första av tävlingarna är den 17/5. Polis SM i styrkelyft som går på Södermalms polisstation, Torkel knutssongatan 20. Alla publik är såklart välkommen. Har sista veckorna fokuserat på tunga och få repetitioner i böj, mark och bänkpress, vilket gått väldigt bra. Jag har fått hjälp av en grym PT Jenny Adolfsson, även känd som Kitsune i Gladiatorerna. Hon har hjälpt mig att förbättra min teknik i marklyft och knäböj. Jag har tack vare det blivit starkare och lärt mig använda bålen.

Den andra tävlingen är den 24/5. SM i Toughest Competeitor Alive (TCA). Detta är en mångkamp med åtta grenar som alla görs på en dag med en start i timmen i följande ordning: 5 km terränglöpning, kulstötning, 100 m sprint, 100 m frisim, repklättring (6 meter med bara armar), bänkpress, chins och hinderbana.
Denna mångkamp är endast för poliser och brandmän. De tre första grenarna körs på Polishögskolan i Solna, simningen på Kronobergsbadet, styrkegrenarna på polishuset på Kungsholmen och därefter avslutats dagen med hinderbana på Polishögskolan. Om någon är intresserad av att komma och titta så meddela mig. Under länkar finns filmer på TCA tävlingar om ni vill veta mer om dessa.

Dagen efter detta den 25/5 är planen att kvala till Fitness Five. Kvalet går i MM sports butik på Sveavägen 98. Kommer ha ont i mina muskler och vara väldigt slut i kroppen efter TCA tävlingen som pågått dagen innan. Jag kommer att behöva allt stöd jag kan få, så kom till butiken och hejja!! Det kommer vara en kul tävling att titta på.

Efter att ha kört två PT pass med Jenny och fått bra tips på upplägg så gjorde jag ett program för åtta veckor framåt vilket innefattade träning inför TCA och styrkelyft. Nu måste jag göra om det och klämma in högrepetitionsträning inför Fitness Five. Svår kombination men en väldigt rolig utmaning! och med att jag inte kört någon sådan träning sedan Rep-Power kvalet i mars så kände jag lite stress. Så igår fick det bli dubbla gympass för att kolla min status. Förmiddagen bestod av bänkpress, 4 set á 100 sekunder på 60 procent av min kroppsvikt. Sedan knäböj, 4 set á 100 sekunder på min kroppsvikt. Fy vad dessa övningar framkallar mjölksyra. Eftermiddagen bestod av bicepscurl 4 set á 100 sekunder på 30 procent av min kroppsvikt och 4 set dips. Chinsen sparar jag till imorgon.
Jag har endel kvar att jobba på i alla moment för att jag ska vara nöjd. På Rep-Power har man 80 sekunder på sig, i Fitness Five 100 sekunder. Så jag måste orka i 20 sekunder längre. Nu har jag i alla fall resultat i alla moment att utgå ifrån och ska idag skissa på ett nytt träningsprogram. 

Det känns i kroppen idag. Kan vara så att jag får nöja mig med en löprunda!

Följ mig gärna på Instagram @mikaelakellner.
Ha en underbar dag i vårsolen!
//Mikaela