Denna vecka anmälde jag mig till SM i chins som går den 29/11 i Göteborg. Dagen innan jag ska tävla i Rep-power finalen.
Tänkte att ett set maxning i chins inte borde påverka mig inför rep-power.Hur blir man bra på chins att göra många chins? Det finns olika vägar men jag tror helt enkelt på att göra väldigt mycket chins. Om syftet är att öka i antalet repetitioner så är det bara att bita ihop och köra. Man blir bra på det man tränar på. Vänja muskeln vid ett utförande och sedan nöta. I mitt upplägg gör jag chins 2 gånger i veckan. Pass 1 så kör jag många repetitioner och i pass 2 så kör jag viktade chins.

Pass1: Beroende på dagsform så sätter jag målet på antal chins lite olika. Men aldrig mindre än 100 totalt, uppdelat på så få set som möjligt. Tekniken är viktig. Om syftet är att öka antalet repetitioner så vill man lägga så lite energi som möjligt på varje chins. Explosivt upp och snabbt ner, lägg ingen kraft på nervägen utan våga släppa dig själv till du hänger ut i bottenläget. Ju längre tid varje chins tar ju jobbigare blir det. För att få lite hjälp uppåt
 till nästa chins kan man skjuta fram axlar och huvud lite framför armarna utan att kippa eller gunga. När man fått till en bra teknik är det bara att nöta, mycket sitter i skallen att inte sluta eller släppa taget bara för att det svider och gör inte i armar och händer!

Pass 2: i viktade chins strävar jag efter att hela tiden öka maxbelastningen på en repetition. Nu är mitt max 35 kg, Jag startar då med att göra två set ettor med 35 kg extra. Efter två set sänker jag vikten med fem kg samtidigt som jag ökar med två repetitioner. Så i mitt tredje och fjärde set gör jag treor med 30 kg. Sedan två set femmor med 25 kg, två ser sjuor med 20 kg, två set nior med 15 kg och avslutar med två set elvor med 10 kg.
Detta är ett grymt jobbigt pass. Det tar tid och efter orkar jag inte mycket mer. På sin höjd kör jag lite dips eller lätta axlar efter.

I viktade chins är tekniken viktig, men använd inte samma teknik som vid oviktade. Släpp inte på vägen ner, utan kontrollera varje chins. Gör dem strikta, rakt upp och rakt ner. Hakan över stången och häng helt utsträckt i bottenläget.

Jag började med detta upplägg i våras. Mitt max har jag sedan dess ökat med ca 10 kg och i takt med det har även mitt max i antal repitioner ökat.

Testa, men börja försiktigt med de viktade. Känn efter vart max ligger.
Ni som testar detta upplägg, hör gärna av er och berätta hur det går. Det är skoj och intressant för mig att veta! Lycka till!!!

Sista av allt måste jag dela med mig av en mycket imponerande stark kille, Daniel Olsson. Han gör en Turkish get up med mig. Sanslöst starkt!!!

Ha en bra dag i snörusket!