I lördags åkte jag tidigt morgon till Eskilstuna för Östra Svealands DM i klassisk bänkpress. Invägningen startade kl 8 så jag åkte hemifrån strax efter kl 06. Jag hade redan några dagar innan bestämt mig för att inte gå i min vanliga viktklass som är 52kg. Jag har de senaste veckorna vägt ca 54 kg och kände att jag helt enkelt inte orkade droppa två kilo. Eller rättade sagt så hade jag ingen lust, då jag på fredagskvällen hade bokat in mysmiddag med bästa vännerna Julia och Cattis. Jag ville verkligen äta och unna mig massa godsaker. Trots att jag skulle gå i 57 kg klassen så vill jag inte väga mer än nödvändigt, därför ingen frukost före invägningen. De lottar invägningsordning och jag hade sådan otur att jag vägde in näst sist i min grupp. Klockan var över 9 och jag var vrålhungrig när jag äntligen var invägd  på 53,3 kg.

De senaste två åren har jag på alla bänk- och styrkelyfttävlingar gått in på 65 kg i mitt första lyft, tagit 67,5 kg i mitt andra lyft och gjorde ett sista försök på 70 kg. Men jag har aldrig klarat få upp 70kg. Nu kände jag att det var tid för ett nytt personligt rekord. Och så blev det.

Jag har faktiskt varit lite svajig sista veckorna i min bänkträning. Jag har försökt sätta en ny teknik som Jenny Adolfsson hjälpt mig med. Även då jag känt att tekniken varit rätt så har lyften på de tyngre vikterna inte riktigt varit klockrena. Men det är på tävling det gäller. Alla mina tre lyft var stabila och lätta. Mitt sista lyft på 70 kg var mitt bästa. Det kändes som 60 kg på stången. Jag var både lycklig och förvånad över hur lätt det gick!! Mitt resultat räckte gott och väl till en guldmedalj!!

På eftermiddagen när jag kom tillbaka till Stockholm åkte jag direkt till klättercentret för att sluta upp med träningskompisar från Ninja. Flera av dem har jag inte träffat sedan inspelningen av Ninja Warrior och jag har saknat dem så sjukt mycket. Vi körde ett pass på K2, men det blev mest snack och socialisering. Sedan gick vi ut och åt. Så himla trevligt. Mer än någonsin längtar jag tillbaka till sommaren som jag tillbringade tillsammans med dessa sköna människor! Det måste bara bli en till säsong men Ninja!!

Ha en bra start på veckan!!