Jag är just hemkommen från en fantastisk kul helg i Halmstad där jag har gått en av Eleikos utbildningar, Power Lifting steg 2.  

Två dagar fullspäckade av styrkelyft! Jag önskade att helgen aldrig skulle ta slut. För mig är det som en dröm att få träna och lära sig nya saker om kroppen från kl 9-17, gärna alla dagar i veckan😄!

Kursen innefattade det tre momenten, knäböj, bänkpress och marklyft. I varje moment hade vi en liten tävling, mest för att vi själva skulle hitta vårt max och sedan utifrån det jobba med kompletteringsövningar och en programmering. 

Kursen innefattade lagom mycket teori och massor av praktik. Jag har fått så många nya idéer om upplägg och programmering som jag genast ska testa för att få bästa möjliga resultat.

Här är några av de övningar vi testade och som jag kommer fortsätta att använda mig av.

Gummibandsknäböj - en riktigt bra övning för överbelastning. Med gummibanden blir det lättare desto djupare ner du går. Här gör jag 3 repetitioner på 125 % av mitt max, 1RM.

Gummibandsbänk - även denna är för att kunna överbelasta i bänken. Man måste lasta på för att komma ner till bröstet. Vändningen blir lätt, men tyngre i pressen på väg upp. Här gör jag 2 repetitioner på 130 % av mitt max, 1RM.

Gummibandsmark - syftet med denna typ av gummibandsmark är inte att överbelasta. Här kör jag en lättare belastning och fokuserar på explosivitet samt att räta ut höften. Det blir riktigt tungt in toppenpositionen, efter några repetitioner tufft att sträcka ut helt i höften.

Jag är supernöjd med helgen! Nu är jag så taggad på att bli starkare och även hjälpa mina kunder bli ännu starkare och nå sina mål!!

Tack alla som gjort helgen fantastisk, deltagare och instruktörer!
Inte minst bästa Anja som på bästa sätt tagit hand om min dotter. Som tack får du bli min försökskanin då jag ska använda allt jag lärt mig 😄💪🏻!
Och stort tack Maria som upplåtit sin lägenhet till mig i Halmstad och även agerat taxi!! 

Ni är guld 😍😍! 
Sov sött!!