Årets Fitnessfestival har för min del varit en fantastiskt rolig helg. Inte bara för att jag har tävlat massor. Jag har också träffat och fått umgås med en hel del vänner som är lika nördiga som mig när det gäller träning.

Fredagen startade med Europafinalen i Fitness Five. Jag vann SM i somras och var därigenom direktkvalificerad till EM. Invägning var kl 10:00 på fredag morgon. Min plan var att väga i under 51.7 för då skulle det avrundas så att jag fick den belastning på stången som jag önskade. Kroppsvikten (52.5 kg) i knäböj, 70 % av kroppsvikten (35 kg) i bänkpress och 40 % av kroppsvikten (20 kg) i bicepscurl. Efter en skaplig tömning och diet vägde jag in på 51,5 så det gick just som jag planerat!

Tyvärr hade jag ingen superkonkurrens i min klass. Damerna var uppdelade i två viktklasser -60 kg och + 60 kg. Momenten gjordes i följande ordning bänkpress 43 repetitioner, bicepscurl 34 repetitioner, knäböj 32 repetitioner, chins 32 st och inför sista momenten dips var min seger redan klar. Jag hade kunnat avstå denna gren, men gick upp och gjorde några dips, 25 st. Klev ner innan jag tröttade ut mig för att spara på krafterna till resterande tävlingar.

Tack Rookie för ett bra arrangemang och en väl genomförd tävling! Ser fram emot Fitness Five 2016!!

Här är film från min tävling.

lördagen hade jag två inplanerade tävlingar. Den mest spännande av dem var chins SM där jag skulle möta några av de starkaste brudar jag känner. Jenny Adolfsson, Amanda Almroth och Helena Forsén. Alla dessa tjejer är i god för minst 30 chins. För dem som är inne i fitnessbranschen så har de flesta träffat eller i alla fall hört talas om domaren Arne. Jag har aldrig träffat Arne bara hört talas om honom som en riktigt skräckinjagande domare, som är stenhård i sin bedömning av hur man ska utföra chins. Till vår förvåning var det Arne som skulle döma chins SM i år. Under uppvärmningen granskade Arne våra chins, som tur var. Till en början var det inte många av dem vi gjorde korrekt. Så vi alla fick tänka om lite och göra på ett annat sätt av hur vi tränat.

Jag har aldrig på en tävling gjort så strikta chins och heller aldrig fått så många bortdömda. 30 genomförda varav 25 blev godkända. 25 chins räckte i alla fall till en vinst. Helena kom tvåa med 24 chins och Jenny trea med 23 chins. Så det var verkligen en tight kamp. 

Här är film på mina chins.

Direkt efter chins SM var det dags för en ny tävling som jag testade på Box Jump Challenge. Jag har tidigare bara vid ett tillfälle testat hur högt jag kan hoppa från stillastående och det var för ett par veckor sedan då jag körde ett pass med Eric, bästa PTn på Fit4Life. Då hoppade jag 103 cm. Så mitt mål idag var att hoppa högre. Man började på 80 cm och ökade med 3 cm för varje klarat hopp. Jag stod över några hopp för att spara på explosiviteten i benen. Jag slutade då jag klarat 109 cm, ett pers med 6 cm som även räckte till vinst i damklassen. 

Söndagen kvar nu och kvaltävling i Rep Power. Jag var redan direktkvalificerad till finalen då jag är regerande mästare, men gillar att tävla och tänkte att det kan vara skoj med en extra tävling. Jag såg även ett tillfälle att testa en ny uppladdning. Inför alla mina tävlingar, speciellt när vikten spelar in, brukar jag alltid med olika metoder se till att väga så lite som möjligt. Men till denna tävling tänkte jag att jag skulle äta upp mig och ladda med mycket energirik mat hela vägen fram till invägning. Så lördagskvällen firades på Svenska Hamburgeköket med efterföljande glassbuffé på Jensen. På söndagsmorgonen åt jag en stor och stabil frukost. Siktade på att väga in på 57 kg men nådde tyvärr bara upp till 55,6 kg. 

Tävlingen gick bra, jag hade tyngre vikter på stången än vad jag brukar, men kände mig riktigt stark. Amanda Almroth som sällskapat mig på tävlingarna hela helgen samt kört samma uppladdning på lördagskvällen var ännu starkare. Amanda krossade och utklassade. Hon var grym och jag fick se mig besegrad för första gången i Rep Power. Hon slog mig till och med i chins vilken var första gången någon slagit mig där sedan jag började tävla. 

Jag trodde innan att jag inte skulle vara nöjd med en andra plats. Visst att denna tävling inte betydde något då jag redan var klar för final. Men jag är en tävlingsmänniska ut i fingertopparna och vill alltid vinna, nu gjorde jag inte det. Men faktiskt så kändes det bara skoj och jag kunde verkligen glädjas åt Amandas vinst. Hon var grymt stark och är för övrigt en stor förebild inom träning med sitt ödmjuka sätt och sin sunda inställning. Nu hoppas jag att vi möts igen på finalen. Hellre en andra plats som jag krigat för än en förstaplats utan konkurrens. 

Tack Malin och Joanne som också var med och gjorde Rep Power kvalet till en riktigt skoj tävling! Och Tack MM Sports med Kristian, Jenny och Peter i spetsen för bra tävlingsarrangemang.

Tack också till alla fina vänner som kom och hejade på mig när jag tävlade! Det betydde väldigt mycket att både höra och se er i publiken! Tack alla som gjorde denna helg så fantastiskt rolig! 

Nu laddar jag om inför nästa helg då det bär av för årets sista två tävlingar i Göteborg!

Kram på er alla!