Det känns som det var länge sedan jag körde ett tungt pass. Det har blivit mycket uthållighetsträning inför Fitness Five. Men idag var det äntligen tid för tunga knäböj. Jag har de senaste gångerna varit stabil med att göra treor på 80 kg. Så idag var det dags att höja till att göra tvåor på 85 kg. Det gick riktigt bra. Kände mig grymt stark i benen. Kunde knapps sluta, för varje set jag körde kände jag mig starkare och tekniken blev bättre. Gjorde sex set med tvåor på 85 kg. Filmen visar mitt sista set. I januari på min första serietävling var 80 kg min ingångsvikt. Tror jag kan höja den till 85 nu.

Efter detta körde jag tung bänk. Det gick tyvärr inte lika bra. Jag har i några veckor kört treor på 65 kg som länge varit min ingångsvikt. Idag skulle jag höja och köra tvåor på 67,5 kg. Men det var i princip tvärstopp. Orkade några ettor men ingen av dem hade varit godkända på tävling. jag kände mig riktigt besviken efter. Jag vill gärna hitta en förklaring till varför jag helt plötsligt är så klen i bänkpress som jag länge varit så stabil i. Utrustningen på jobbets gym är inte den bästa. Ställningen är lite för hög för att jag skall kunna lyfta av utan att tappa spänningen i kroppen samt att bänken är för smal för att jag ska få perfekt position för skuldrorna. Jag hoppas att detta är orsaken. Men nu har jag fått lite hjärnspöken. Bara för att bli av med dessa spöken så ska jag åka till gymmet på Södermalms polisstation, där min styrkelyftsklubb tränar, på onsdag för att köra tung bänk igen. Där kommer utrustningen inte vara orsaken och förhoppningsvis blir jag kvitt spökena. Tyvärr blir det ingen film på min misslyckade bänkpress.

Ha en trevlig kväll!