Tre veckor i Thailand, tillsammans med min dotter kändes som väldigt länge. Men nu har vi bara drygt en vecka kvar. Alla tre veckor tillbringar vi på den fantastiska ön Koh Lanta. Jag hade lite i tanken att vi skulle pröva något nytt efter att ha varit på samma ö några gånger nu. Men det var svårt att välja något annat eller testa något nytt när jag vet vad jag får på här. En härlig fin långgrund strand, bra träningsmöjligheter och ett perfekt boende för oss två. Och en hel del andra svenskar att hänga med och det gillar jag.

Livet är enkelt att leva ibland. Det viktigaste jag måste tänka på är att min dotter får i sig mat och vätska. Dagarna ser annars väldigt lika ut, poolhäng, strandhäng och träning. Min dotter är van sedan några månaders ålder att alltid hänga med mig när jag tränar. Ibland gillar hon det och ibland inte. Här i Thailand har det gått väldigt bra. 

Jag har alltid med mig mina ringar när jag reser, ofta går de att hänga upp dem någonstans. Här kunde jag hänga dem i balkongen över våran. Men hjälp av ringar kan man träna i princip hela kroppen. Mina favoriter är såklart chins och dips. Även min dotter får hjälpa mig att vara vikt.

När jag kommer hem från Thailand är det endast tre veckor tills jag skall springa BootCamp Challenge, som är 5 km med 100 hinder. Jag har lite smått ångest över hur sjukt jobbigt det kommer bli och hur mjölksyran kommer smärta. Men ser också framför mig hur underbart det kommer kännas att ha genomfört ett sådant lopp. Loppet blir också premiären för mig inom OCR (Obstacle Course Races) där jag stolt representerar Lynx Multisport Team.

På grund av detta var min plan att träna mycket kondition och högintensivt i Thailand. Till min glädje blev jag av min kollega Sofia rekommenderad att gå på BootCamp pass på stranden som leds av instruktören Linda Eliasson. Efter första passen höll kroppen mig inte ens uppe, både ben och armar var helt färdiga. Under passat tänkte jag att detta gör jag aldrig om. Men sedan dess har jag gått på varje pass som är varannan dag och jag älskar det. Och det bästa är att jag förbättrar mig väldigt mycket för varje pass. Min kondition börjar koma tillbaka till där den var innan styrkelyftsatsningen. De dagar jag inte kör med Linda så tränar jag i mina ringar och springer intervaller på stranden.

För mig kunde träningen hittills inte bli bättre, jag får också vänja mig med att skita ner mig när jag tränar, vilket jag verkligen inte gillar! 

Ska ni till Koh Lanta och är sugna på grymma träningspass kan jag verkligen tipsa er om grymma Linda. Läs mer på hennes hemsida, http://energyhealth4you.com/.

Ha en fantastisk söndag!!