Förra året gjorde jag premiär i tävlingen Fitness Five. Jag deltog då i en kvaltävling i Stockholm där jag vann och tog mig vidare till finalen i Göteborg som jag också vann. Det var en sjukt härlig känsla att vinna!! Jag lade 100 procent fokus på att vara i min bästa form till tävlingen förra sommaren. Jag tränade stenhårt på de fem momenten och körde dem om och om igen i 100 sekunder. Detta var sjukt jobbigt och efter några veckor så ville jag bara att tävlingen skulle vara över så jag kunde lägga fokus på annan roligare träning. Denna känsla har jag inte haft inför någon annan tävling. Samtidigt gick jag på en diet under då jag till tävlingen ville väga drygt 50 kg. 

Allt gick bra, jag vann men drog på mig ett diskbråck då jag under mitt genrep, veckan före tävling, inte orkade hålla ryggen. Det knakade till och gjorde fruktansvärt ont. Nu har mitt diskbråck läkt och jag är näst intill smärtfri.

När annonsering om årets Fitness Five tävlingar kom ut bestämde jag mig för att inte vara med. Jag ville gärna försvara min titel, men kände inte att jag hade den mentala styrkan att träna lika hårt inför det som sist. Det skulle även inkräkta på min träning inför TCA VM samt att jag var rädd för att slita upp diskbråcket igen.

Fredag för en vecka sedan fick jag ett sms från Rookie, som arrangerar Fitness Five, han undrade om jag ville komma och delta i finalen, jag hade en plats utan att kvala då jag är regerande mästare. Jag satt då och åt frukost i Fairfax, USA och skulle resa hem samma kväll. Jag tackade nej då jag kände att jag inte skulle ha en chans att ens placera mig då den enda av grenarna jag tränat sedan november är chins.

På lördag natt hemma i Stockholm kunde jag inte sova pga. jetlag. Jag kikade då på de andra finaltjejernas resultat som de gjort i kvaltävlingarna. På morgonen drog jag till gymmet och körde alla moment i 100 sekunder. Mina resultat var över förväntan och jag insåg att det finns en möjlighet för mig att försvara min mästartitel. Dessutom var det i år två viktklasser och grymt starka Amanda, min största konkurrent, som kom tvåa förra året var i den tunga klassen. Jag skrev direkt tillbaka till Rookie om att jag ändrat mig och vill vara med!

Ytterligare en sak var min vikt. Sista dagarna i USA präglades av hamburgare, cheesecake, donuts och glass i stora lass. Jag vägde på söndagen 56 kg. För att inte få för mycket belastning på tävlingen ville jag gå ner till minst 51,7 kg. Jag gjorde en lyckad tömning utan att tappa styrka och vägde på lördag morgon 50,6 kg. Jag har fått många förfrågningar om hur jag gör för att gå ner i vikt inför tävling och hur jag gör en tömning. Så jag kommer skriva ett separat blogginlägg om detta och berätta mer.

Kvar att lösa var boende för mig och min dotter. Jag hade varit ifrån min dotter under USA resan så jag varken ville eller kunde ordna barnvakt. Hon fick helt enkelt hänga med. Det fanns dock inte ett enda hotell ledigt som passade min plånbok. Min räddning blev den fantastiska familjen Grange, Maria och Tomas som tog emot oss med öppna armar och gjorde denna resa möjlig!
Tack, ni är guld värda!

Nu till tävlingen! Kl. 07:00 var det invägning på Hotell Tylösand. Därefter en efterlängtat god frukost. Åt dock med måtta denna gång. Vid fler än ett tillfälle har jag ätit för mycket efter invägning och mått dåligt av alla mat under tävling. Denna gång åt jag lagom, fyllde på med vätskeersättning och mådde prima. Kände mig grymt stark!

Först ut bänkpress med belastning 70% av kroppsvikt vilket för mig blir 35 kg. Jag gjorde 42 repetitioner. Jag trodde inte jag skulle fixa att hålla på in 100 sekunder. Men jag lyckades disponera tiden väl och tryckte  upp den sista just när tiden tog slut. I bicepscurlen har man 40 %av kroppsvikt, så 20 kg för mig. Curlade 30 gånger. I knäböj hade jag min kroppsvikt, 50 kg. Jag var väldigt feg i böjen och vågade inte ösa på. Ville fokusera på att hålla ryggen och inte skada mig igen. Gjorde 34 repetitioner och är riktigt nöjd med det.
Så skönt efter att böjen var gjord, chins och dips kvar vilket inte är mentalt jobbig på samma sätt. Jag gjorde 37 chins men fick tyvärr 4 bortdömda då jag hade för dåligt stop i bottenläget på 3 reps och sparkade med benen på en reps. Inför sista grenen dips så kördes omvänd startordning. Den som leder får starta sist. Jag hade en ganska stor ledning efter chinsen då andra tjejerna gjorde mellan 16-21 chins. Jag behövde endast göra 2 dips för att vinna. Pressade upp 33 stycken och tog hem en seger med 31 reps ner till andra placering!!

Nytt för i år i Fitness Five är att vinnaren i varje viktklass går vidare till Europafinalen som går i Stockholm i slutet av November i samband med fitness festivalen! Det kommer bli grymt skoj!! Jag är väldigt sugen på en Europatitel. Så efter sommaren ska jag börja fundera på mitt träningsupplägg. Träna eller inte träna inför detta?? Det gick ju vägen oavsett!!

Tack alla som hejade på mig och alla fina meddelanden, mail och kommentarer jag fått. Det är så glädjande att höra att jag motiverar och inspirerar er andra!

Kram på er!!