För ett par dagar sedan fick jag veta att finalen i Fitnessfive är flyttad tre veckor fram i tiden. Istället för att det nu skulle vara 3 veckor kvar är det nu 6 veckor kvar till finalen. Det tar även bort semi och kör direkt final. Pga att tävlingens utrustningssponsor har gått i konkurs kan de inte hålla finalen det tänkta datumet i Åhus. Istället går MM Sport in och räddar upp det genom att ha finalen i Göteborg samtidigt som MM sports har ett annat teamevent.

När jag igår fick detta besked gick luften ut mig. Jag hade verkligen sett fram emot att detta ska vara över om tre veckor, att jag ska få fira sommar snart. Mitt träningsprogram inför detta har varit sjukt slitsamt och jag har hållit i det för att jag vet att det snart är slut. Jag har denna vecka nått min tävlingsvikt. Lite tidigt, men tänkt att jag kan hålla den i tre veckor. Men kommer inte orka hålla den i sex veckor. Igår efter träningen svullade jag godis och annat gott som jag längtar efter. På kvällen var jag ute och åt fantastiskt god middag på Vapiano med min vän Linda. Jag måste passa på att fylla på för att orka nu!

Jag har tänkt fram och tillbaka om jag ska tävla eller inte. Om jag inte hade vinstvittring skulle jag ha struntat i det och tagit sommarlov nu. Men när jag vet att jag har väldigt stor chans att vinna så känns det väldigt trist att inte vara med och kriga. En annan trist aspekt var att jag och Malin Gauffin skulle tillbringa en långhelg i Åhus men sol bad och annat kul! Nu kan inte Malin följa med på det nya datumet i Göteborg. Förhoppningsvis får jag annat mycket trevligt sällskap i form av Malin Ekstrand och Ulrika Gustafsson som också skall tävla. 

Det lutar såklart åt att det bli tävling. Jag måste bara försöka hitta tillbaka motivation för att orka i sex veckor till. Började även med att göra ett nytt träningsschema. Denna kör jag klart som tänk på tävlings vikter, för att se vart jag ligger. Nästa vecka kommer jag inte köra enligt Fitnessfive. Jag känner att det blir för mycket, hoppas att det kan hjälpa mig att få tillbaka motivation. Jag kommer köra samma övningar, men tungt istället och max 5 repetitioner. Sedan kommer jag köra det styrkeövningar jag känner för istället. Därefter börjar programmet om.  Först två veckor Fitnessfive träning med 2,5-5 kg tyngre belastning än min tävlingsvikt och därefter två veckor träning med tävlingsvikt. 

Igår onsdsgs körde jag är grymt kul benpass med Malin och Amelie. Lite nya benövningar och rumpdödare! 

Nu tar jag semester en vecka!! Ha en bra helg!!