Min träning har nu ställt om sitt fokus mot de tävlingar jag har i sikte under hösten!

Först ut är DM i Styrkelyft som går den 14-15 november i Eskilstuna.

Den 27 november går Europa-finalen i Fitness Five som jag kvalade till då jag vann SM i Fitness Five i somras. Denna final går av stapeln på Fitnessfestivalen i Stockholm. 
 

Den 28 november siktar jag in mig på Chins SM. 

Den 29 november kvalar jag till Rep Power finalen som går den 6 december på Fitnessfestivalen i Göteborg. Jag är redan direktkvalificerad till finalen då jag är regerande mästarinna. Men jag får vara med att kvala ändå och tänkte det kan vara skoj då kvalet går på Fitnessfestivalen i Stockholm. Det blir som ett genrep till finalen och en extra möjlighet att tävla!

I mitt nuvarande träningsupplägg kör jag varannan vecka lättare vikter med många repetitioner, typ Fitness Five och varannan vecka kör jag tungt. Mellan 1-5 repetitioner beroende på övning.
Den tunga vecka är viktig av två anledningar, den ena är såklart inför DM i styrkelyft då jag behöver maxstyrkan. Men det finns även ett starkt samband mellan maxstyrka och högrepsuthållighet. Ju bättre maxstyrka du ha ju mer kan du reppa på lägre belastning. Maxstyrka tar mycket längre tid att träna upp medan uthålligheten går lite snabbare. 

Sedan jag började pressa mig själv i bland annat viktade chins har min uthållighet och mitt resultat vad det gäller maxreps i chins ökat markant. Detta i takt med att min maxstyrka har ökat. Dvs vad jag kan lägga på i extra vikt då jag kör en repetition. Här kör jag med 40 kg extra.

Om du vill läsa mer om sambandet maxstyrka kontra uthållighet finns det ett riktigt bra inlägg på träningslära! http://traningslara.se/hur-bra-crossfit-eller-klara-manga-chins/

Inför hösten tävlingsförberedelser ingår också den för mig sedvanliga dieten som börjar nu. Min startvikt idag på morgonen är 57,3 kg. Till DM i styrkelyft den 14-15/11 kommer jag tävla i viktklass 52 och har då drygt 5 kg att tappa på 4 veckor. Till Fitness Five och Rep power  är min plan att väg under 51 kg. Jag kommer troligen göra en vätsketömning, liknande den jag gjorde i somras inför Fitness Five. Jag fick efter det många frågor om hur jag gjorde för att gå ner i vikt så mycket på kort tid och även behålla styrkan. Så denna gång kommer ni få följa min diet här på bloggen. Förhoppningsvis kommer jag lyckas igen!

Ha en fin start på veckan!!