Jag har hittat min favoriträtt!


Kycklinggryta med stekta nudlar. Om man går på diet så kan detta vara lite för gott, det går inte att sluta äta. Men om man är väldigt hungrig och vill äta mycket och nyttigt så kan jag verkligen rekommendera detta. Har bjudit flera vänner, både kostmedvetna träningsfreaks och andra allätare på detta och de är förvånade över den goda smaken.

1 kg kycklinglårfilé (jag putsar bort de fett som finns på kanterna)
Marinad gjord på 1 dl soya, 3 msk dijonsenap, pepparmix och timjan efter egen smak, 1dl hackade soltorkade tomater.

Lägg filéerna i marinaden och sedan in i ugnen. Ca 25 minuter på 200 grader. När kycklingen är klar (den behöver inte vara helt genomstekt) skär jag lårfiléerna i lagom stora grytbitar. 

Stek 400 gram (2 pkt) nudlar från Body Science i lite olja. Skiva 5-7 champinjoner och stek i nudlarna. Lägg i kycklingen med marinaden som är kvar i ungsformen. Häll på lite extra soya, krydda med sambal för lite sting. Låt puttra ca 10 min på låg värme. Sist av allt, smula över ca 300g fetaost. Rör ihop, klart att äta!!

Jag har aldrig räknar kalorier, men bara för att jag tipsar om denna rätt som dietmat så ska jag räkna ut hur många kalorier allt innehåller och vad en portion innehåller. Men jag får återkomma med det tills nästa gång jag lagar denna rätt! 

Smaklig måltid!!