I lördags tävlade jag i årets upplaga av Polis SM i mångkampen Toughets Competitor Alive (TCA). Tävlingen består av åtta grenar som alla görs på en dag i följande ordning: 5 km terränglöpning, kulstötning, 100 meter sprint, hinderbana, 100 meter frisim, repklättring, bänkpress och chins.

En vecka innan tävlingen så blev jag sjuk, jag fick någon form av influensa för första gången i mitt liv. Väldigt otajmat. Så in i det sista var det osäkert om jag skulle kunna vara med på tävlingen eller inte. På fredagen, dagen innan tävling var min första feberfria dag, så då bestämde jag mig för att göra ett försök. Kroppen kändes inte stark, men jag tänkte att jag tar det försiktigt och tar mig igenom grenarna så gott det går.

Första grenen, 5 km var en nära döden upplevelse. Jag tog det lugn och sprang på en tid mer flera minuter långsammare än vad jag brukar, dock var det den jobbigast 5 km jag någonsin sprungit. Glad över att ha klarat mig igenom sträckan på ca 21:50 minuter, ingen tid att skryta om direkt. Kulstötningen gick inge vidare bra men det var väntat. Fick min andra stöt underkänd på grund av övertramp. Man har bara två stötar. 100 meter sprint gick hyfsat, inget pers men sprang på 13,47 vilket i alla fall är godkänt.   

100 meter frisim blev inte heller någon rekordtid, ca 5 sekunder långsammare än förra årets tid trots att jag simmar bättre nu. Men höll igenom lite pga av min sjukdomsvecka, var rädd att hjärtat inte skulle hinna med. Som tur var så hade influensan inte gett sig på styrkan. Jag persade i repklättring. 8,3 sekunder tog det mig att klättra upp för 6 meter från sittande med bara armar, det var en sekund snabbare än förra årets tid. 

Det bästa av allt var att jag även satte rekord i chins, 40 stycken lyckade jag få till!!! Chins är mycket poäng i denna tävling!! Så grymt glad över det!! Det bådar gott inför VM i TCA i slutet av juni.

Trots några sämre insatser räckte mina prestationer till vinst!!

Tack alla grymma deltagare!! Hoppas vi ses igen nästa år! Och tack till mästerfotografer Jacob Grange som var med halva dagen och tog flera av de fina bilderna ni ser ovan!