Jag skrev för drygt två veckor sedan att jag gjort ett femveckorsprogram för att toppa mig till årets först serietävling i styrkelyft. Vecka 5 är tävlingsveckan. så då blir det en helmdel vila. Schemat är extremt tufft och det börjar att kännas i kroppen. Men nu är det bara halva tiden kvar och jag har ännu inte failat.

Intressant att veta innan ni kikar på schemat är mina personliga rekord från tidigare.

I knäböj tog jag 95 kg maj 2014 på tävling, efter det har jag tagit 100 kg på träning vilket var nyligen. I bänkpress klarade jag 70 kg för första gången på tävling i höstas. 70 kg har varit en magiskt gräns i två år som jag äntligen passerat. I marklyft drog jag 120 kg på tävling i maj 2014 och har nyligen gjort 125 kg på träning.

Så till mitt program. Om detta håller ska jag på tävlingen göra 105 kg i knäböj, 72,5 kg i bänkpress och 130 kg i marklyft!Jag går nu in i vecka 3. Alla pass har jag än så länge klarat enligt plan. Det börjar kännas i benen. Speciellt då jag gått över från att köra smalmark till sumomark, vilket tar extra på ben och ljumskar. Jag känner mig så mycket starkare med sumo och det är mycket skonsammare för ryggen. Men det känns i benen, markpassen blir som tunga benpass, så resultatet blir ca 4 benpass/vecka!

Igår hade jag en vilodag för att ladda inför dagens tunga benpass med 5x1 på 100 kg. Jag klarade det men fick slita. Direkt efter passet ringde jag och bokade jag en tid hos bästa kiropraktorn Andreas Ivert för att mjuka upp benen lite i veckan. 

Förra veckans knäböj var tekniskt snyggare än dagens, så bjuder på den filmen istället.

5x4 på 85 kg i knäböj

5x1 på 70 kg i bänkpress

5x4 på 105 kg i marklyft

Ha en skön söndag! 
Förresten, det är väl tillåtet med nylonstrumpbyxor under trikån?