Ikväll har mitt kontor flyttat in på ett hotellrum i centrala Stockholm. Jag har checkat in på rum 303. I rummet bredvid befinner sig en tjej. Hon är 20 år gammal och kommer från Rumänien. Hon är i Sverige för att sälja sex och tar emot männen på sitt hotellrum. Jag har träffat henne flera gånger förut på olika hotell i Stockholms innerstad. Hon tar emot 5-10 kunder om dagen. De betalar henne 1000 kr för en halvtimme eller 1700 kr för en timme. I bästa fall får hon behålla 30 procent själv, resten tar hennes hallick. Av de pengar hon får behålla betalar hon hotellrummet med. De lilla som blir kvar efter att hon köpt lite mat till sig själv skickar hon hem till sina föräldrar och sju syskon.

Sedan i februari har jag jobbat i en grupp bestående av fem poliser som enbart arbetar med prostitution. Våra huvudsakliga arbetsuppgifter är att gripa och lagföra sexköpare, fånga upp och ta hand om minderåriga som prostituerar sig samt spåra kopplerier som ligger bakom.

Många kan tycka det är märkligt att det är olagligt att köpa sex men inte att sälja. Innan jag började jobba med detta så var nog min tanke densamma. Den har förändrats nu. Inte mer än 5 procent av alla de prostituerar tjejer vi träffar på säljer sex av fri vilja. De övriga 95 procenten är utsatta för människohandel, gör det i ett självskadebeteende eller lever under så fattiga förhållanden i sitt hemland att de inte har något annat val för att deras barn skall överleva. Detta är vidrigt.

Så länge det finns en efterfrågan bland män att köpa sex så kommer den grova organiserade brottsligheten runt människohandel att fortsätta. Utbudet av tjejer som säljer sex i Sverige är stort. Hur kan det vara så? Jo, därför att efterfrågan är lika stor. Jag är varken feminist, manshatare eller något annat i den stilen, men mitt jobb har gett mig insyn i en riktigt sjuk värld. Denna värld har fått mig att se män på ett annat sätt än tidigare. 

Alla män är inte potentiella sexköpare, men sexköparna finns representerade hos alla sorts män och i alla samhällsklasser. Bara under mina 3 månader i denna grupp har jag träffat män 16-70 år, ensamma, gifta, småbarnsföräldrar, familjefäder, döttrar i samma ålder som den prostituerade, offentliga personer, högavlönade chefer. Ja alla "vanliga" män är representerade!

Hur som helst så älskar jag mitt jobb. Första gången sedan jag började jobba som polis för 9 år sedan, känner jag att jag som individ att jag verkligen kan göra skillnad, på riktigt! 

En misstänkt torsk har just anlänt till rummet bredvid.
Jag försöker få bekräftat att ett samlag pågår.