På lördag kan ni se mig tävla som utmanare i Gladiatorerna. Så slå på TV4 kl. 20.00! 

Jag är riktigt pirrig och nervös över att se mig själv i TV. Jag vet inte hur produktionen klippt ihop programmet, hur jag framställs i TV och vad kommentatorerna kommer säga om mig. Hua!! 
Jag kommer möta den grymma och starka utmanare Elin Cederros som numera är proffsboxare och har ett förflutet som elitfotbollsspelare med över 100 allsvenska matcher i ryggen. Hon har en atletiskt kombination näst intill perfekt för många av grenarna! 
Det var lite kul att jag och Elin möttes, hon är den tyngsta av alla utmanare och jag den lättaste, ca 30 kg skiljer oss åt. Troligen hade produktionen någon skoj tanke bakom detta!

Hur förberedde jag mig inför Gladiatorerna? Förutom ett tre dagars träningsläger, för alla utmanare på arenan innan inspelning så fick jag på egen hand träna på det jag antog var relevant. Mycket konditionsträning, uthållighet och explosivitet. Jag försökte hitta övningar som kunde hjälp mig i vissa grenar. Till duellen slog jag med en viktad stång på en säck. Detta gav mig sjukt mycket träningsvärk i händerna och handlederna. Jag kunde bättre känna av hur jag skulle slå och vart jag fick mest kraft. 

 

Om det gav något får ni se på lördag då jag ställs mot Athena i denna gren.

Gummibandslöpning tänkte jag var en bra övning till rekylen! Här får jag tufft motstånd av tungviktaren Petter! Det sög ordentligt i benen och mycket bra träning för att höja mjölkstyretröskeln!

Klättra är något jag gjort en hel del även innan. Men i Gladiatorerna gäller det att vara så snabb som möjligt uppför väggen, vilket jag sällan tränat. Största svårigheten för mig var att ha fokus uppåt och inte titta för mycket på vart jag sätter fötterna för då stannar jag lätt upp. Skulle jag få väggen som gren och där möta min bästa träningsvän Kitsune vore det förödande om jag inte kan ge henne en ordentlig match! 

Viktigast och avgörande av alla grenar är hinderbanan. Inför den har jag inte tränat specifikt förutom kondition. Det flesta hinder känner jag mig ganska trygg med och vet att jag klarar med ett högt tempo. Men avgörandet bli att orka hålla högt tempot hela vägen in i mål!

Detta vara bara ett liten del av min träning inför denna tävling. Något som jag inte kunde träna bort var rädslan inför att skada mig. Jag tror denna rädsla kommit med åldern samt att jag för ett år sedan bröt armen i samma arena inför samma tävling och fick då avstå min plats som utmanare. Att flera av gladiatorerna väger 20-30 kg mer än mig minskade inte min skräck över att möta dem!!

Heja på mig på lördag!!!