Jag älskar pannkakor och äter nästan alltid det till frukost. Pannkakor går att göra på många olika sätt, till och med så dem blir riktigt nyttiga och funkar om man vill hålla nere på kaloriintaget. Pannkakor kan även vara ett riktigt bra mellan- eller kvällsmål. Här kommer recept på fyra olika nyttiga pannkakor som jag brukar variera mellan. Recepten är för en portion.

1. Äggvitepannkaka med keso och kvargVispa 1/2 dl äggvita med 40 gram minikeso och 40 gram lättkvarg. Stek i kokosolja. Servera tillsammans med frukt eller bär. 

2. Proteinpannkakor. Vispa 1 dl äggvita, 1 dl caseinpulver och 1 dl vatten. Stek i kokosolja. Servera tillsammans med frukt eller bär och lite kvarg på sidan om. Jag brukar variera mellan smakerna vanilj och choklad på caseinet. Stek på låg värma och låt pannkakan nästan bli helt klar innan du vänder den, sedan steker du bara lätt på andra sidan.

3. Bananpannkaka med keso. Mosa en banan och rör ihop den med 1 dl äggvita och 40 gram keso. Stek i kokosolja. Servera tillsammans med frukt eller bär. Keson gör att pannkakan blir mer krämig och ostig då keson smälter. 

4. Bananpannkaka med kvarg vid sidanMosa en banan och blanda ihop den med 1 dl äggvita. Stek i kokosolja. Servera tillsammans med frukt eller bär och lite naturell minikvarg vid sidan.

Man kan i alla dessa recept såklart även använda äggulan. Jag har tagit bort den för att minska på kalorierna. 1 dl äggvita motsvarar ungefär vitan från 3 normalstora ägg.Vill man ha det ännu matigare så kan man också tillsätta havregryn i smeten. Jag använder mig alltid av kokosolja och casein från Body Science. Gott, nyttigt och prisvärt, finns att köpa hos MM Sports. 

Smaklig pannkaksfrulle😋!