I fredags begav jag mig med tåg söderut då det i år var polisen i Lund tillsammans med Lunds Tyngdlyftningsklubb som arrangerade Polis SM i Styrkelyft. Förra året då tävlingen gick i Stockholm så vann jag bänkpressen, som är en separat tävling, men kom två i styrkelyft men bara ynka 3 poäng från vinnaren. Så i år var jag mycket sugen på vinst. Dock visste jag att det kunde bli svårt. Dels för att min egen form inte var på topp och för att många grymt starka tjejer var anmälda. Jag har sista veckorna haft feber från och till och känt mig trött i kroppen. Så min planerade formtoppning inför tävlingen blev inställd.

I denna tävling är det inga viktklasser utan endast en öppen damklass där man får poäng för sina lyft. Poängen erhålls genom att multiplicera resultatet i kg med en koefficient som är beroende av lyftarens kroppsvikt, ju lättare kroppsvikt desto högre koefficient. I och med att jag väger ganska lite så behöver jag inte lyfta lika mycket som de allra tyngsta för att få lika mycket poäng. 

Invägningen skedde kl 9 på lördagsmorgonen. Jag ville såklart väga så lite som möjligt och helst under 52 kg för att tillhöra den viktklass jag skulle tävlat i på civila SM. Jag åt en tidig middag på tåget fredag kl 16, bestående av 100 gram kyckling och 3 äggvitor, drack inte heller mer efter det. Så jag riktigt hungrig vid invägningen, men det var värt den korta svältperioden då vågen visade 51,4 kg.

Första momentet i styrkelyft är knäböj. Det kändes bra och lätt på uppvärmningen. Jag gick in på den vikt jag brukar i första böjen 95 kg, i andra blev den 100 kg och i sista vågade jag inte höja mer än till 102,5 kg. Och det var rätt beslut då jag med nöd och näppe fick upp sista böjen. 

I bänkpressen gick jag in lite lägre än vad jag brukar, 65 kg, i andra 67,5 kg och sista på 70 kg hamnade jag i en konstig position och 70 kg blev för tungt för mig.
Sista och tyngsta momentet marklyft kvar. När jag började träningen inför denna tävling ville jag så gärna sätta personligt rekord i marklyft. Sist jag tävlade i januari tog jag 140 kg och med en bättre teknik så var jag säker på att jag skulle få upp mer. Men inför denna tävling kände jag att jag skulle vara nöjd med 130 kg. Jag gick in på 120 kg som på uppvärmningen kändes lätt, i andra tog jag 130 kg. Redan efter detta lyft hade jag säkrat guldet. Trots att sjukt starka Martina från Södermalmspolisen gick för 165 kg i sitt sista marklyft. Istället för att slita på kroppen i onödan så gick jag i sista på 135 kg och klarade det. 

Jag är supernöjd med min tävling och presterade verkligen max av vad min kropp klarade denna dag. Och det räckte till GULD. Inte bara i totalen utan jag blev bästa dam i samtliga tre moment, knäböj, bänkpress och marklyft. Så fler nya pokaler och priser till samlingen!

Roligast med årets tävling var att damerna hade ett grymt bra startfält. Det var kamp om pallplatserna in i det sista. Många nya starka tjejer som imponerade och jag hoppas ni fått mersmak av styrkelyft.  Stort tack till Polisen i Lund för en mycket bra arrangerad tävling och tack till Lunds TK. 

I helgen gör jag premiär som friidrottare. Jag skall tävla i 100 meter och 300 meter sprint i veteranklassen K35. Jag är även reserv i ett stafettlag som skall köra 4x100 meter. Är toknervös och förväntansfull inför detta. Håll tummarna att jag inte tabbar mig helt!!!
Ha det gott så länge!!