I år var Fitnessfestivalen uppdelad på två helger. Första helgen i Stockholm och andra helgen i Göteborg. Inför andra helgen väntade finalen i Rep Power som gick på söndagen.

På lördagen var tanken att jag skulle ta det lugnt och vila upp mig inför den viktiga finalen på söndagen. Men jag hade lite svårt att inte delta i massa spontana roliga utmaningar som erbjöds under festivalen. Speciellt i sällskap med min vän Jenny som precis som mig gillar att ta sig an utmaningar från alla olika håll.

Crossfit Göta hade en box på festvalen där jag spontant kastade mig in i en utmaning. 300 meter rodd, 6 meter rep klättring från sittande med bara armar och 20 hopp med tungt rep. Riktigt skoj och slutade på exakt samma tid som killen jag körde mot.

Rep Power

Invägning var kl 08:30 på söndagen och tävlingen startade kl 10:00. Min vikt landade på 51,5. Belastningen i finalen beräknas efter BMI, jag fick BMI 18,7. 

Första moment var knäböj, där jag hade 56 kg på stången, 3xBMI.  Gjorde 31 repetitioner på 60 sekunder, fick 29 godkända. Jag har aldrig gjort så många repetitioner tidigare så jag var grymt nöjd. Det kändes dock i benen.

Nästa var dips med 5k kg extra, chins med kroppsvikt, bänkpress på 2xMBI och sist bicepscurl på 1,5xBMI.

Inför sista momenten bicepscurl var startordningen i placeringsordning. Jag ledde och var därför sist ut. Det var en riktigt spännande avslutning. Starka Sandra som låg tvåa med endast en placeringspoäng efter mig gjorde 23 bicepscurl. Jag förstod att jag inte skulle kunna slå det, men jag hade 3 repetitioner mer än henne innan. Så det skulle räcka om jag gjorde 21 godkända curls. Då skulle jag ta henne med 1 repetition, om vi skulle landa på samma antal så skulle Sandra vinna då hon väger mer än mig. Jag krigade i curlsen med 28 kg på stången och hade ingen aning om hur många jag fick godkända. Men det jag fick exakt 21 reps! Så jag behöll mästartitel med en ynka repetition tillgodo.

Så rolig tävling och fantastiskt skoj med tufft motstånd!

Efter tävlingen gick jag näst intill in i väggen! Jag har de sista veckorna tävlat mycket och kosthållningen har varit strikt inför detta. Nu när det var över så tillät jag mig själv att slappna av. Så skönt att jag lyckats genomför alla dessa tävlingar viken jag under en tid tvivlade på.

Stort tack alla fina vänner och min mor som funnits med mig och stöttat mig i detta. Extra tack till Jenny som alltid ger mig stor inspiration i träningen och som varit bästa sällskapet under de båda Fitnessfestivalerna! Vad skulle jag göra utan dig?!!

Skål och trevlig lucia på er alla!!