Från och med nästa helg drar vårens och sommarens tävlingar igång. Det kommer bli en tuff utmaning för mig. Jag skall hålla mig hel, skadefri och i form under hela tävlingsperioden. 30 mars påbörjade jag sakta med säker min diet som ska resultera i ca 4 kg viktnedgång till 16/5. Och än så går det helt enligt plan. 

Som vanligt spretar inriktningen på mina tävlingar en aning, jag har lite svårt att avstå från olika utmaningar som dyker upp och låter skoj. Det som är nytt för mig i år är det olika hinderbanelopp (OCR) jag ska delta i. 

Jag gjorde min OCR premiär för några veckor sedan vilket var med blandade känslor. Jag hade aldrig i mitt liv trott att jag i mars månad skulle bada i havet! Fy så kallt. 

Förra veckan fattade jag beslut om att jag måste avstå från Fitness Five i år. Det känns riktigt trist att inte kunna försvara förra åtets titel som svensk mästarinna. Men både kval och final krockar med andra viktigare satsningar. Men jag kommer tillbaka till Fitness Five 2016. 

Tävlingskalendern ser ut så här: 
25/4 Tough Viking, Göteborg2/5 Gropen Extreme, Uppsala
9/5 Polis SM i Toughets Competitor Alive, Stockholm
16/5 Polis SM i Styrkelyft, Lund
23/5 100 meter sprint i veteranklass, Stockholm
27/6 VM i Toughets Competitor Alive i individuell klass, Fairfax USA
30/6 VM i Toughets Competitor Alive i mixed klass, Fairfax USA
2/7 VM i Push & Pull, Fairfax USA

Därefter väntar semester och förhoppningsvis en sommar präglad av träning inför säsong 2 av Ninja Warrior Sverige, som jag hoppas bli antagen till.

För några veckor sedan hade jag en träningsplan inför kommande tävlingar, men den sprack när jag bestämde mig för att köra Tough Viking och Gropen Extreme. Nu måste få med extra mycket löpträning, hinderträning och gärna backlöpning. Konstig nog är det denna allsidiga träning som jag gillar allra mest. Träningen ser nu lite olika ut vecka för vecka. Denna vecka har varit en grymt bra träningsvecka. Jag började jag måndagen med ett sprintpass på Bosön med min sprintcoach Anna Sunneborn. Därefter styrka i form av bänkpress. På kvällen var jag med på den gemensamma löpträningen inför Stockholms brantaste i Hammarbybacken. Riktigt bra uppslutning, fantastiskt skoj och hur jobbigt som helst.

På tisdagen vaknade jag med lyktstolpar till ben med tog mig ändå upp och startade dagen med morgonsim i Eriksdalsbadet med bästa simcoachen Malin. Eftermiddagen bjöd på styrka i form av viktade chins, armar och bål. Persade i viktade chins med 40 kg extra i bältet! 

Onsdag vilodag och idag torsdag ett grymt styrkepass, tunga marklyft och högreps i chins med Jenny Adolfsson. 130 lätta kilon drog jag idag!

Imorgon kommer jag köra knäböj och helgen kommer präglas av kroppsviktsträning med vänner från Barstarzz som kommer till mitt gym för att hålla i workshops. Före eller efter workshopen tänkte jag klämma in backintervaller. Tufft men skoj!! En liten uns av ångest känner jag inför gropen extreme, vilket jag tror kommer vara ett extremt tufft lopp.

För er som vill inte har några planer i helgen och vill lära er med om kroppsviktsträning. Anmäl er gärna till helgens Workshop som jag arrangerar på Hälsokällan. Micke och David, som har grymma meriter inom området är instruktörer.

Ha en fin kväll!