Som representant och medlem i Team MM Sports så har jag fått äran och förmånen att testa några av deras nya kosttillskott.       

En ny post workout, Recovery Supreme från XLNT


Fantastiskt god smak, finns i nuläget endast i smaken ”Fresh pear”. Det som gör denna produkt så fantastiskt bra är mycket mer än bara den goda smaken. Denna återhämtningsprodukt innehåller näst intill alla de ingredienser som det finns bra stöd för att de bidrar till muskeltillväxt, ökad hälsa och återhämtning. Grundaren tillika VDn för MM Sports, Olle har själv tagit fram denna produkt för att leverera den absolut bästa post-workouten på marknaden. Innehållsförteckningen och sammansättningen är lång och komplicerad men i korta drag innehåller den tre olika proteinkällor. Vassleisolat, bcaa och hydrolysat. Den innehåller även glycine, en mängd mineraler, vitaminer samt superfruits vilket känns på den goda smaken. Jag har inte sett någon liknande produkt tidigare med denna sammansättning.

Det som enligt mig saknas i produkten för maximal återhämtning är snabba kolhydrater. Men denna saknad är endast positivt då jag föredrar att själv tillsätta egen mängd kolhydrater i form av maltodextrin från Body Science. Beroende på typ av träningspass varierar jag min mängd av maltodextrin. 

Den nya proteinbaren, Delight från BodyScience 

 
Den är helt sjukt god, den godaste proteinbar jag smakat. En bar är på 80 g och innehåller 318 kcal fördelat på 35 % protein, 35 % kolhydrat och 18 % fett. 
Den är faktiskt lika god som en Snickers, eller godare, men med lite bättre näringsinnehåll. I Snickersen finns samma mängd kolhydrater men missar du proteinerna och har istället 47 % fett och ca 400 kcal. En Delight Bar äter jag företrädesvis när jag behöver fylla på med mycket extra energi, under ett långt och tungt träningspass eller efter ett träningspass.

Eller såklart när jag är sjukt godissugen!!

Nya smaken Cola,  BCAA-XX från Body Sience


Cola är inte min personliga favorit, speciellt inte när smaken blir som avslagen CocaCola. Jag kan tycka att smaken blir lite för söt och sliskig då man endast blandar med vanligt vatten. Men jag vet att många har denna smak som favorit. Jag gillar i övrigt BCAA-XX från Body Sciense, men använder annars smaken lemon/lime som jag alltid tar just innan ett träningspass.

Jag ville ändå ge colasmaken en chans. Så idag testade jag att blanda den med kolsyrat vatten. Mmm, det blev helt underbart gott. Lite svårt att få pulvret att blanda sig helt då man inte kan skaka kolsyrat vatten och inte heller är det lika lättillgängligt och enkelt att blanda aminopulvret med kolsyrat vatten. Men helt klart värt besväret för att få en god läskande dryck innan passet.

Jag har även testat att göra glass på colasmaken. Nyttigaste proteinglassen någonsin. I receptet blev det tre portioner. Jag vispade tre äggvitor poröst, tillsatte sedan tre matskedar kvarg, tre skopor aminopulver och därefter vatten efter vilken konsistens jag vill ha. Detta frös jag sedan in som glasspinnar. På nåder fick jag låna glasspinnehållaren av min dotter.Glassen fick en mycket läskande och god smak, colaglass! Men konsistensen blev lite grynig, kanske att jag vispade för dåligt. Jag ska testa göra den igen vid tillfälle, men bara äggvita, aminopulvret och vatten. 

Alla dessa produkter finns att köpa på MMsports, i nätbutiken eller i butiken på Sveavägen. Testa ni med och lycka till!!!