Under World Police & Fire Games tävlade jag inte bara i TCA. Jag tävlade även Push&pull som består av två moment, bänkpress och marklyft.

Tre dagar innan denna tävling tävlade jag i endast bänkpress i viktklass 56 och tog 70 kg lätt. Under den tävlingen hittade Malin en häfte med alla världsrekord. Det visade sig att jag i viktklass 56 skulle kunna ta marklyft rekordet, men bänken samt totalen skulle vara omöjlig. Däremot skulle jag i viktklass 52 ha chans på alla rekord. Just då tänkte jag att det inte var så viktigt och att jag inte orkar gå ner ca 3 kg samt att jag hade TCA mixedtävlingen kvar att göra. 

Dagen före push&pull var en tävlingsfri dag. Vi var och besökte ett Ninja Warrior gym samt turistade i Washington. Under dagen kände jag mig inte speciellt hungrig och jag svettades en hel del. Då bestämde jag mig för att sikta på viktklass 52. Jag åt och drack minimalt under dagen och hoppade över middagen. Innan jag somnade på kvällen vägde jag 53.1 kg. Över ett kilo kvar.

På morgonen innan avresa vägde jag 52.6 kg. Under den 20 minuter långa bilresan till invägningen fick mina tåliga vänner Malin, Kristian och Noeila stå ut med att ha full värme på medan jag satt och svettades inlindad i handdukar. Kl 7 på morgonen var invägningen. Väl framme vägde jag 52.25 och efter 20 minuter i bastun var jag nere på 51.95! Sann glädje att jag klarade det, dock kände jag mig helt matt. Men efter mat, kaffe och lite uppvärmning kände jag mig starkare än någonsin.

Det nuvarande bänkpressrekordet var 60 kg. Så jag slog det i mitt första lyft då jag jag gick in på 65 kg. I mitt andra lyfte jag 70 och i sista tog jag även personligt rekord, 72,5 kg. Jag har aldrig ens på träning fått upp 72,5. En sådan härlig känsla!

Därefter var det dags för marklyft. Jag har inte prioriterat marklyft under den senaste tidens träning då det påfrestar mycket på mina ljumskar, speciellt då jag även löptränar mycket. Jag gick in på säkra 125 kg. Därefter tog jag 135 kg, även det lätt och jag säkrade världsrekordet i totalen, bänkpress och marklyft sammanlagt. Mitt personbästa i marklyft är sedan tidigare 140 kg och denna dag hade kände jag att krafter fanns att ta mer. Men jag vågade helt enkelt inte chansa och gå minste om ett till rekord som låg på 137,5 kg. Så jag säkrade och tog 138 kg i mitt sista. Till och med det gick upp lätt! Ångrade lite att jag inte även satsade på personbästa! Men är ändå supernöjd med tanke på att detta var min fjärde tävlingsdag på en vecka!

Så roligt att ha satt tre världsrekord! Nu är detta inte riktiga världs världsrekord, utan World Police & Fire Games rekord. Vad jag kan hitta så har rekord registrerats sedan 1985. Så om två år får jag nog höja mina egna rekord!

Det blev då också en guldmedalj till!

Nu laddar jag om! Jag gillar tydligen inte för lång vila mellan tävlingarna! På lördag ska jag tävla i Fitness Five. Hade i år bestämt mig för att inte vara med i Fitness Five då jag ville lägga fokus på TCA samt att jag inte hade möjlighet att närvara vid någon kvaltävling. I fredags fick jag reda på att som regerande mästare är jag direktkvalificerad till finalen som går i Halmstad i helgen. Jag tackade först nej då jag inte tränat på momenten och just hemkommen från USA. Men efter 2 dygn ångrade jag mig. Nu har jag just ordnar både resa och boende för mig och min dotter som får hänga med som support! 

Ha en fin kväll!!