Det är med en blandad känsla av tomhet och lättnad som jag nu sitter hemma i min soffan och funderar på vad jag ska skriva om helgen.

Jag är så nöjd och stolt över vad jag presterat och jag ser verkligen fram emot att nu njuta av tillvaron runt mig utan att ha fokus på ett nytt tävlingsmål i närtid. Samtidigt som jag känner en stor tomhet av att inte ha något nytt mål i sikte. Nya tränings och tävlingsmål har jag, med dessa ligger ganska långt fram i tiden.

Nu till helgen. På lördagen tävlade jag i chins SM. Reglerna är så att man har 100 sekunder på sig att göra så många chins man kan. Hakan skall vara tydligt över stången, man ska vara helt utsträckt i bottenläget med ett markerat stopp samt inte gunga med kroppen, kippa eller ändra benens läge. Jag gjorde 35 stycken chins, vilket är personbästa för mig när det gäller strikta chins. Jag fick tyvärr 3 stycken bortdömda, troligen för att jag mot slutet gungade lite för mycket och drog upp benen lite. Det är riktigt svårt att inte få med benen upp när man är trött. Hur som är jag riktigt nöjd och 32 chins räckte till vinst. Hade jag tävlat i herrarnas klass så hade jag placerat mig på en fjärde plats!

Här är film på mina chins.

Resten av lördagen tillbringades på mässan i MMsports monter där det var fullt tryck. Jag hann knappt lyfta blicken från kassaapparaten då det ständigt var kö av människor som ville köpa kläder och kosttillskott. Riktigt skoj faktiskt. Och jag var glad att lördagen gick snabbt förbi i väntan på söndagens tävling!!!

Inför söndagens var jag lite nojig att jag skulle väga för mycket. Jag hade räknat med att väga in mig på 51,5 kg. Men då jag vägde mig på fredag morgon vägde jag 53 kg. Kan berott på att jag druckit mer än vanligt under dagen. Hur som helst fick jag lite hjärnspöken och fick för mig att min belastning blir för mycket om jag väger in över det jag har tänkt och jag kommer då inte orka så många repetitioner som jag vill. På lördagen åt jag en ordentlig frukost för att ha energi till chins SM, därefter åt jag inte så mycket under dagen. Jag fyllde på med lite casseinpudding då och då för att slippa vara hungrig. jag drack även väldigt lite. Min middag bestod av 6 st. äggvitor. Lördagskvällen avslutades även med 30 minuter i hotellets jacuzzi och 30 minuter i bastun. Absolut inte den bästa uppladdningen att göra så här och nog inget jag skulle rekommendera innan en viktig tävling om ni inte testat förut. Hur som helst gick det vägen. Jag vägde in på 51,1 kg på söndag kl 08:30. Sedan kunde jag äntligen fylla på med vätska och mat.

Efter att ha ätit och druckit kände jag mig väldigt pigg och stark! Det kändes inte som att gårdagen gjort mig klen. Under uppvärmningen kändes allt toppen tills jag skulle göra mitt sista uppvärmningsset i knäböj. En tvåa på 70 kg. När jag lyfte av stången och det kändes extremt tungt, jag gjorde i alla fall en böj och i bottenlägen kände jag hur det smärtade till i ryggen. Det kändes extremt tungt på vägen upp. Jag fattade ingenting tills en annan tjej sa att det är 80 kg på stången. Så sjukt klantigt av mig. Jag har inte knäböjt över 70 kg sedan i juni för att jag har haft ont i ryggen till och från och inte klarat tyngre. Så händer detta 5 minuter innan tävlingen startar. Som tur var fanns den fantastiske kiropraktorn Andreas Ivert på plats och kunde hjälpa mig ur den värsta smärtan direkt. När jag sedan körde knäböj kände jag bara smärta när jag lyfte av stången. Lyckades kämpa ihop 26 stycken knäböj på 57 kg under 60 sekunder.

Min största konkurrent i tävlingen Michaela Augustsson fick ihop 30 knäböj och inledde tävlingen i ledning.

Därefter följde fyra till styrkemoment med 60 sekunder på varje moment i nämnd ordning, dips med 5 kg extra 26 st, bänkpress på 38 kg 31 st, chins 32 st och bicepscurl på 28 kg 22 st. Jag vann alla dessa fyra, vilket i slutet innebar vinst!!!!

Superstort tack till alla inblandade. Michaela Augustsson på en andraplats och Elin Westberg på en tredje plats, grymt goa och bra motståndare!! Tack MM Sports, Kristian, Jenny och Peter för en superskoj tävling och ett bra arrangemang och till era andra som hjälpte till, Virena, Desire, Andreas mfl.

Längtar till Rep-Power 2015 och börjar redan fundera på hur många år i rad man måste vinna för att få titeln Miss Rep-Power?!!