Kost för välmående och vikthållning är väldigt individuellt. Jag äter alltid väldigt lite kolhydrater och har gjort det sedan 6 år tillbaka med undantag för när jag var gravid. Det började när jag ville gå ner en viktklass i bänkpressen. Första gången i mitt liv som jag försökt gå ner i vikt. Jag slutade med kolhydrater förutom till frukost och efter träning. Jag gick ner de kilon jag ville märkte samtidigt hur mycket bättre jag mådde av en kost utan kolhydrater. Jag har efter det aldrig provat någon annan diet. Jag har en ganska strikt kosthållning i vardagen och har inga svårigheter med det då det får mig att må bra. Men unnar mig såklart pasta, godis, bullar och annat gott då jag vill. Det jag har märkt är viktigast med en lågkolhydratsdiet är att man måste fylla på med mellanmål. Speciellt om man som mig tränar mycket och håller förbränningen uppe. Jag äter varje tredje timme. Då äter jag inte för att jag måste utan för att jag är hungrig. Inför varje tävling dietar jag. Även då jag inte har någon viktklass att passa in i eller ska posera på scen så är det många moment jag tjänar på att vara lätt. Dessutom har jag inte märkt att jag tappar i varken styrka eller ork.

Min diet inför kommande tävlingar börjar efter påskhelgen. Då har jag fyra veckor på mig vilket bör räcka. Från måndag kommer jag börja berätta vad jag äter och hur det går med vikten. Målet är att väga 51 kg på Polis SM i styrkelyft och 52 kg på Fitness Five. 

Kosttillskott

Jag tycker det är svårt att få i sig allt man behöver genom vanlig kost. Därför kompletterar jag med kosttillskott.

Det jag anser är viktigast är det jag tar efter träning för snabb återhämtning och tillskott för att snabbt få i mig mellanmål när jag jobbar eller är på språng. Alla mina kosttillskott köper jag i MM sports butik på Sveavägen eller så beställer jag i deras nätbutik vilket är extremt smidigt med snabba leveranser. Märket jag använder mig av är företrädelsevis deras eget Body Science.

Före träning
Ca 45 minuter före träning tar jag en pre workout bestående av aminosyror och gakkic. Gakkic har jag just börjat med efter att ha vunnit en burk på Rep-power tävlingen, testat för kort tid för att kunna utvärdera än. Aminosyror tar jag för att stimulera proteinsyntesen, dvs skydda musklerna från nedbrytning och istället utveckla muskler. 

Efter träning 
Direkt efter jag har tränat tar jag alltid en drink med en portion Whey100 som jag blandar med 30 gram maltodextrin, som är snabba kolhydrater. Blandar detta med vatten. 

Mellanmål
Då jag inte hinner eller har möjlighet att äta mat som mellanmål tar jag en drink med Casein, blandat med vatten.
När jag jobbar är det inte alltid jag får tid till att äta. Jag har alltid ett par Diet Meal bars i fickan. Supergoda och extremt låga på kolhydrater jämfört med andra bars.