Jag vet knappt vart jag ska börja. Helgen har varit grym. Jag har deltagit i två fantastiskt roliga tävlingar. Är för tillfället lite berusad över mina prestationer och över glädjen att ha lyckats.

Av de tre tävlingar jag deltagit i de senaste två helgerna så var gårdagens Fitnessfive tävling den jag ville satsa mest på. 45 tjejer är anmälda till tävlingen och kvalar om en semifinalplats. Kvalen avgörs på gym och i MM Sports butiker runt om i Sverige. 30 tjejer kommer att gå vidare till semifinal och därefter går 10 av dessa vidare till final som går av stapeln den 5/7 på Åhus strand.

Man tävlar i fem olika moment i följande ordning, bänkpress, bicepscurl, knäböj, chins och dips. Belastning har man i förhållande till sin kroppsvikt. På varje moment har man 100 sekunder på sig att göra så många repetitioner som möjligt. Jag har tävlat i reppower tidigare som är en liknande tävling, men där behöver man inte vara lika strikt i momenten. Jag var därför mest nervös över bedömningen, om jag skulle klara av att göra momenten så strikt enligt reglerna. Det är så trist att göra massa repetitioner som blir bortdömda pga. av att man inte går tillräckligt djupt i knäböj eller missar att markera ett tydligt stopp i dips etc. Till min glädje fick jag inte en enda repetition underkänd av alla 186 som jag gjorde!

Min förhoppning i alla moment var att orka hålla på i 100 sekunder och att disponera tiden och hastigheten i repetitionerna, så att när tiden just är slut så ska jag inte orka en enda repetition till. Så blev det endast chinsen. I de andra momenten så hade jag kunnat göra mer. Då jag fick veta att det var 10 sekunder kvar hade jag så mycket kraft kvar att jag kunde ösa på med några snabba reps. Så var inte tanken, men nu vet jag till finalen att jag från start kan hålla ett högre tempo. Det krävs bara lite mer träning för att hitta rätt.

Mina resultat igår blev följande:
bänkpress 47 reps
bicepscurl 41 reps
knäböj 34 reps
chins 31
dips 33
totalt 186 repetitioner.

Här kommer film på mina chins, vilket är det moment jag är mest stolt över, jag har aldrig gjort så manga strikta chins tidigare.

Idag träffade jag Jenny Adolfsson för en lunchfika. Hon är trefaldig Fitnessfive vinnare. Hon har nu hjälpt mig med ett träningsupplägg som jag ska följa under de sex veckor jag nu har på mig fram till semi och final i Fitnessfive. Jag är verkligen jätteglad och tacksam över hennes hjälp. Hon gav mig mycket bra tips på upplägg som jag tidigare inte alls tänkt på. Jag ska påbörja detta program imorgon.

Jag gick tillbaka och tittade på resultat från tidigare finaler i Fitnessfive. Första tävlingen hölls 2009. Endast tre personer under dessa års finaler har gjort mer än 186 repetitioner. Jenny Adolfsson är den som gjort mest av tjejerna, 201 reps. Jag har nu satt som mål att gör 200 repetitioner. I mitt nästa inlägg kommer jag berätta om mitt träningsprogram och vart jag ska få ut dessa 200 repetitioner.

Någon vecka innan tävlingarna tog fart gjorde jag och min kille slut. Det tog verkligen på mig och har varit tungt på många sätt. Ett tag var jag påväg att strunta i tävlingarna, men hittade som tur var ny motivation. Jag vill därför extra mycket tacka mina fantastiska vänner som funnits här för mig. Ni som heja på mig och stöttat mig under dessa tre tävlingar. Utan så underbara vänner och min familj skulle detta aldrig gått!! Och ett STORT tack till min älskade mamma som hjälp mig hela helgen med att både heja på mig och tagit hand om min dotter.

Ha en härlig dag!!