Jag vet knappt vart jag ska börja när jag nu i skrift skall berätta om denna fantastisk resa jag gjort. Jag börjar men resans huvudändamål, tävlingen Toughest Competitor Alive - TCA.

World Police & Fire Games är att jämföra med ett OS arrangemang endast öppet för poliser och brandmän. Detta går av stapeln vartannat år och 2015 så var Fairfax i Virginia värd för detta spel. 12000 deltagare från 50 olika länder tävlade i 70 olika idrotter. Jag deltog TCA, bänkpress och push & pull (bänkpress och marklyft).

TCA består av åtta grenar som alla utförs på en dag i följande ordning: 5 km terränglöpning, kulstötning, 100 meter sprint, 100 meter frisim, repklättring (6,1 meter med bara armar), bänkpress, pullups och hinderbana. I TCAn tävlar man först i individuell klass sedan kan man även sista dagen tävla i lag. I laget är man då en tjej och en kille som gör fyra grenar vardera.

Starten går alltid kl 07 på morgonen. Det regnade denna morgon, dock bara duggregn under löprundan. Som tur vara var det en varm morgon så jag slapp frysa. Med tanke på regnet är jag nöjd med min tid på 5 km terräng. Jag sprang in på 21:04. Jag var inte helt slut, utan hushöll lite för att orka med resterande grenar. Nästa var kulstötning, verkligen inte min favorit. Men jag lyckades i första stöten få till ett personbästa 7,42 meter. 

100 meter sprint var jag mycket spänd på, då jag tränat mycket sprint sista tiden, dock kändes 5 km i benen. I ösregn och kraftig sidvind fick jag tiden 13:46 vilket var okej. Huvudsaken var att jag var överlägsen då näst bästa dam sprang på 14:73.

Nästa ut 100 meter frisim. Här ville jag så gärna ha ett personbästa då simningen är något jag jobbat med mycket. Tack var min vän Malin hade jag förbättrat mig och jag lyckades simma på 1:20. Dock endast fjärde bästa tid bland damerna. Men under kommande grenar var jag säker på att kunna dra ifrån mer poängmässigt. 

Repklättring är en av de grenar som gör att jag ofta vinner TCA. Av alla tjejer så var det endast tre som tog sig upp för hela repet. Man har 23 sekunder på sig, de andra två tjejerna klättrade upp på 22 sekunder, vilken innebar några futtiga poäng. Jag lyckades med ett personbästa i repet och klättrade på 7.72 sekunder vilket gav mig 780 poäng. 

Bänkpressen tog jag säkert, man har endast två lyft. Slutade på 67,5 kg. 

Sedan min andra favorit, pullups. Jag gjorde 32 st, hade hoppats på mer. Men var nöjd då jag säkrade guldet och kunde ta en promenad genom hinderbanan!

Då vi kom ut för att genomföra sista grenen hinderbanan så öste regnet ner. Gräsmattan som hinderbanan var uppbyggd på låg som i ett hav! Av säkerhetsskäl valde tävlingsledningen att ta bort monkeybaren. Vet inte varför riktigt, dem trodde nog den var hal. Jag genomförde iaf alla hinder, även monkeybaren som inte var hal. Fick en usel tid då det inte gick att springa på det hala gräset. 

Det slutade i alla fall med GULD för mig och en riktigt bra slutpoäng! Och det bästa av allt, min vän Malin hamnade också på pallen i sin klass där hon fick ett silver efter en mycket grymma prestationer! Team Sweden rules!!

 

Efter en dags vila tävlade jag i bänkpress. Inte så mycket att säga om den. Jag var ensam i min viktklass 56 kg. Då de även delas in i ålder så var alla i min ålder i  dem tyngre viktklasserna! Jag tävlade mot mig själv istället och tangerade mitt personbästa 70 kg. Ingen konkurrens så det blev GULD även här!

Dagen därefter var det dags för lagtävling. Jag var anmäld i lag tillsammans med David som jag var i resesällskap med från Stockholm. Han var dock skadad i foten sedan TCA SM och var osäker på om han skulle kunna prestera på löpgrenarna. Jag var inte pepp på att köra alla löpgrenar under lagtävlingen samt extrem sugen på att vinna. Så redan från första dagen försökte jag ragga en ny partner att tävla med. Tillslut fick jag napp. Marco från Holland visade sig vara den perfekta matchen för mig. När vi fördelade de åtta grenarna mellan gjorde vi det utifrån de resultat vi fått på våra individuella tävlingar. Så fördelningen blev så som det gynnade oss mest poängmässigt. Jag fick då simning, repklättring, pullups och hinderbana. Kunde inte bli bättre!!

Marco fick starta med tre grenar i följd innan jag tog vid med att simma. Marco hade gjort sin individuella TCA tävling dagen innan så hans ben var möra. Ändå gjorde han grymt ifrån sig på sina grenar, 5 km terränglöpning, kulstötning och på 100 meter sprint var han sekunder före de andra! Mycket imponerande. 

Jag var väldigt revanschsugen då jag kände på simningen sist att jag hade mer att ge, ville ha ett nytt pers. Jag fick till vändningarna bättre nu och även ny bättre tid 1:18!! På repättringen kunde jag inte drömma om att jag skulle slå min förra tid, men det gjorde jag, mitt nya pers blev 7,32 sekunder. Så sjukt skoj! 

Därefter fick jag vila medan Marco bänkade 105 kg. Därefter gjorde jag 33 pullups. Pullups reglerna är lite speciella. Man får bara göra en pullup varje tredje sekund. Man har även en antikipping ställning 22 cm framför sig. Välter man den räknas inte pullupsen och man får hänga och vänta till den är uppställd igen.

Nu var det bara hinderbana kvar. Resultaten hade inte blivit uppdaterade sedan bänkpressen och då hade några av de andra lagen knappat in på oss. Just innan det var dags för mig att starta så fick jag veta att vi dragit ifrån efter pullupsen. Vi ledde och det var 700 poäng ner till tvåan. Så även denna gång skulle jag kunna promenera hinderbanan. Men jag ville såklart ha en bra tid utan spöregn och halt gräs. Så jag gav all på banan. Efter en tredjedel stukade jag foten, trampade snett i en grop då jag skulle ta mig över en vägg! Så typiskt. Jag tog mig i alla fall igenom banan och med en bra tid. Därefter kom smärtan!! Tur att det var sista grenen!

Lagtävlingen är helt klart den bästa och roligast TCA dagen! Jag är så glad att jag hittade en riktigt grym tävlingspartner trots att det fick bli ett Svenskt/Holländskt lag!!

I mitt nästa inlägg skriver jag mer om min tävling i push & pull!

Tack alla som hejat på mig! Framförallt Mona och Thomas Bäckström ni är fantastiska, Maria Jensen och såklart mina tävling- och resvänner Malin, Jacob, Kristian och David! Och såklart det Holländska gänget med Marco och Noelia!

Ha en fantastisk sommardag!!

FOTOGRAF: Jacob Grange